RÓLUNK

ALMA

VÁSÁRLÓKNAK

Almás receptek


Almaleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg alma
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 evk cukor
  • 2 dcl tej
  • őrölt fahéj ízlés szerint
  • 1 kvk só
  • pár csepp citromlé
  • 4-5 dl víz

Elkészítés: kb 30-35 perc

Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk és kockákra vágjuk. Felöntjük a vízzel és elkezdjük főzni , mikor forr beletesszük a sót, a cukrot és a fahéjat. Elkezdjük behabarni. A pudingport elkeverjük a tejjel és folyamatos kevergetés mellett a leveshez öntjük. Újra felforraljuk, majd elzárjuk és hűlni hagyjuk. Melegen és hidegen is fogyasztható.

Almás croissant

Elkészítés: kb 1,5 óra

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt/20dkg finom-20dkg rétes
  • 2 dl langyos tej
  • 1 tojás
  • 4 dkg olvasztott vaj
  • 2 dkg friss élesztő
  • 4 dkg porcukor
  • 1kvk só
  • A töltelékhez:
  • 4 nagyobb alma
  • 5dkg cukor
  • 5 dkg dió

A liszthez hozzáadom a langyos cukros tejben elmorzsolt élesztőt. Majd a sót, a tojást az olvasztott vajat és jól összedolgozom, és hagyom kelni, kb 20 perc. Nem ragacsos egy könnyen dolgozható tésztát kapok. Közben az almákat meghámozom, lereszelem, majd egy edényben a cukorral a darált dióval összefőzöm kb 10 perc.A megkelt tésztát vékonyra kinyújtom, összehajtom majd megint kelni hagyom.Kelés után újra nyújtom, majd háromszögekre vágom, megtöltöm a töltelékkel, és feltekerem. kivajazott tepsibe egymás mellé rakom, a tetejét tojással megkenem és 180 fokos sütőben 30 perc alatt megsütöm.

Almás –fahéjas tejberizs

Hozzávalók:

  • 15 dkg rizs
  • 6 dl tej
  • 5evk cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 db alma
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1tk só

Elkészítés: kb 45 perc

A rizst megmossuk és a tejben feltesszük főzni. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a cukrot, és addig főzzük míg a rizs meg nem dagad és puhára nem fő. Közben az almákat meghámozzuk és lereszeljük, a langyos tejberizsbe keverjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a fahéjat. Tálkákba szedjük és jóízűen elfogyasztjuk.